آشنایی با دکتر فریبرز خسروی

دکتر فریبرز خسروی در سال ۱۳۳۳ در شهر نهاوند به دنیا آمد و در همان سال های تحصیلات ابتدایی به همراه خانواده به تهران آمد. وی دیپلم ریاضی خود را در سال ۱۳۵۲ دریافت کرد و در همان سال دانشجوی رشته مدیریت بازرگانی گردید.

از همان اوایل سالهای دانشجویی ضمن تدریس در مدارسی مانند مدرسه راهنمایی «مهدیه اسلامی» با رویکردی نوین، با علاقه وافری که به فعالیت های علمی و مذهبی داشت، مسئولیت ایجاد و اداره کتابخانه ای را برای «مسجد جعفری» قیطریه به عهده گرفت. فعالیت های ترویجی این کتابخانه در حوزه معارف اسلامی تا اواسط سال ۱۳۵۷ منشاء برکات زیادی برای علاقمندان بود.

اهم فعالیت های دکتر خسروی

با این که پس از انقلاب اسلامی فعالیت های فرهنگی و اجتماعی وی بسیار گسترش یافته بود، در سال ۱۳۵۸ از «مجتمع دانشگاهی علوم اداری و بازرگانی» با مدرک کارشناسی مدیریت بازرگانی فارغ التحصیل گردید. ولی ضمن ادامه فعالیت های فرهنگی و آموزشی در دبیرستان «شهید منتظری» و دبیرستان «دانش» به ادامه تحصیلات تکمیلی در حوزه مورد علاقه خود، «کتابداری و اطلاع رسانی» پرداخت.

حوزه مدیریت آموزش

دکتر خسروی در سال ۱۳۶۴مدرسه «دانش» را به همراهی برخی دوستان پایه گذاری کرد و سپس در سال ۱۳۷۱ از موسسان اصلی مجموعه علمی فرهنگی «نوید صالحین» شد. این موسسات آموزشی از بهترین و خوشنام ترین مدارس فعال در تهران هستند و با بهره گیری از رویکردهای جامع تربیتی و پرورشی همواره در عرصه فرهنگ و آموزش کشور پیشتاز هستند.

حوزه مدیریت کتاب و کتابخانه

دکتر خسروی از سال ۱۳۷۳ که از رساله دکترای خود در رشته کتابداری و اطلاع رسانی دفاع کرد، در «کتابخانه ملی ایران» مشغول خدمت شد و در سمت های مختلفی در این کتابخانه به ایفای نقش پرداخت. وی سهم ویژه ای در پیشرفت و تطورات این کتابخانه در بیست و پنج سال گذشته تا شکل امروزی آن دارد. وی در حال حاضر معاون کتابخانه ملی ایران است. همچنین دکتر فریبرز خسروی دارای تألیفات زیادی در حوزه تخصصی خود، «علوم اجتماعی و کتابداری» است. فهرستی از مقالات، یادداشت ها و کتاب های ایشان در اینجا قابل ملاحظه است.

معارف اسلامی

دکتر فریبرز خسروی از سال ۱۳۵۴ پس از آشنایی با استاد بهبودی در فعالیت های کتابخانه مسجد قیطریه، از نزدیک ترین افراد و شاگردان او بود و این دوستی تا پایان عمر استاد ادامه یافت. وی همواره یکی از مهمترین انگیزه های استاد بهبودی در تدوین و تکمیل تالیفات خود بود. علاقه وی به کسب معارف اسلامی هیچ گاه کاهش نیافت. ویژگی های آثار استاد بهبودی از منظر دکتر خسروی در اینجا قابل مشاهده است.

خاطرات

جناب آقای مهندس سیدجواد افتخار زاده مصاحبه ای را با آقای دکتر خسروی درباره آشنایی وی با استاد بهبودی انجام داده است که در زیر تقدیم حضور می گردد:

مصاحبه آقای دکتر فریبرز خسروی – قسمت اول
مصاحبه آقای دکتر فریبرز خسروی- قسمت دوم
مصاحبه آقای دکتر فریبرز خسروی – قسمت سوم
مصاحبه آقای دکتر خسروی – قسمت چهارم
مصاحبه آقای دکتر خسروی – قسمت پنجم
مصاحبه آقای دکتر خسروی – قسمت ششم

در تدوین صدای مصاحبه از آلبوم «المعلم» آقای سامی یوسف استفاده شده است.

لیزنا به مناسبت آغاز سال تحصیلی نود و سه مصاحبه ای خواندنی با آقای دکتر خسروی انجام داده است که از علاقمندان دعوت می شود در ایـنجـا ملاحظه نمایند.