اصطلاحنامه قرآنی یا منظومه فکری استاد بهبودی
مسلماً اندیشه انسان مقدم بر ایمان و عمل اوست. آیا فهم ما از قرآن و سنت، و در نتیجه تفسیر قرآن و معارف قرآنی نیازمند به یک منظومه فکری هماهنگ است تا به وسیله آن، تفکرات متعدد و آگاهی های مختلف را حول یک محور هماهنگ کند یا اصولاً چنین ضرورتی وجود ندارد؟
همچنین آیا ضروری است که اندیشه دینی به منزله مکمل سایر حوزه های اندیشه، مثلاً حوزه علوم تجربی و یا علوم اجتماعی باشد و یا اینکه می توان پذیرفت که در عرصه های مختلف فکر، به صورت جزیره های از هم مستقل و بخش های متفاوت بیاندیشیم و حوزه های مختلف فکر متفاوت و یا احیاناً مغایر باشند؟
یکی از ویژگیهای بارز استاد محمدباقر بهبودی، تلاش جدی وی برای ایجاد یک منظومه فکری منسجم و هماهنگ در فهم و تفسیر قرآن است که در آثار وی به وضوح مشاهده می شود.
چندی پیش، با حضور برخی از شاگردان استاد محمدباقر بهبودی و به منظور بررسی و فهم منظومه فکری ایشان، بنا شد که طی سلسله جلساتی منظم این موضوع مورد بازشناسی قرار گیرد. سپس جلسه اول در روز جمعه اول آذر ماه ۱۳۹۸ در منزل شخصی ایشان برگزار شد و بنا شد که این جلسات حداقل هر ماه یکبار برگزار گردد.
برگزاری جلسات بررسی منظومه اندیشه های استاد
در این جلسات مبانی اصلی و محورهای استنباط استاد از «قرآن و پژوهش در معانی و معارف قرآنی» به تدریج مرور و باز شناسی خواهد شد. برای آشنایی بیشتر با کلیت موضوع می توان به این نوشتار از خانم دکتر سرشار نیز مراجعه کرد. همچنین علاقمندان ممکن است راهنمایی جناب آقای دکتر خسروی را در این باره با عنوان «اصطلاحنامه: مسایل و راهکارها» مفید بیابند.
محور اصلی تنظیم مطالب این جلسات خانم دکتر سرشار هستند که مسئولیت تدوین نهایی این موضوع و تنظیم منظومه فکری استاد بهبودی را بر عهده گرفته اند و آقایان روئین تن، دکتر خسروی، مهندس افتخار زاده، و مهندس مهانیان که همگی از قبل با این مباحث آشنایی کامل دارند نیز به طرح دیدگاه ها و برخی سئوالات می پردارند. مدیریت و هدایت مباحث جلسات را نیز آقای مهندس سیدجواد افتخار زاده به عهده گرفته اند و قرار است چنانچه وقت سایر اساتید و بزرگواران اجازه دهد، این جلسات از حضور آنان نیز بهره مند گردد.
همچنین قرار شده است که مباحث مطروحه در این جلسات به صورت مرتب ضبط گردد و در مرحله اول به صورت پادکست در اختیار علاقمندان قرار گیرد.
طبیعی است عمق مباحث طرح شده و پیگیری برگزاری این جلسات به میزان استقبال علاقمندان نیز وابسته خواهد بود. لذا از تمامی علاقمندان معارف قرآنی تقاضا داریم تا ضمن پیگیری این پادکست ها، ما را با ارسال سئوالات و نظرات خود در تهیه و تدوین آنها یاری نمایند. امید است که مباحث طرح شده در این جلسات به فهم بهتر معارف قرآنی کمک کند.
با سلام.
با دیدن این مطلب بسیار خرسند و خوشحال شدم. امیدوارم این جلسات ادامه پیدا کند و همچنین در صورت امکان بستری نیز برای شرکت علاقه مندان فراهم شود. با سپاس فراوان از دست اندر کاران.
با سلام،
بسیار مسرت بخش خواهد بود که علاقمندان به معارف قرآنی چنان از این مباحث استقبال کنند که بتوان جلسات بزرگی را ترتیب داد. اما در شرایط فعلی به نظر می رسد که رویکرد استفاده بهتر از ظرفیت فضای مجازی مفید و اثربخش باشد. تلاش این است که جلسات به صورت مرتب، هر چند آهسته، ولی پیوسته تشکیل شوند و شرح مباحث به سرعت در اینجا انتشار یابند.
قرار شده هر گونه سئوال یا نکته یا نوشتاری از خوانندگان برسد، در اولین جلسه بعدی طرح و همراه پاسخ آن در وبگاه انعکاس یـابد.
از اظهار علاقه و مشارکت شما در این بحث، بسیار سپاسگزاریم.
با سلام.
همان طور که خانم سرشار عرض کرده اند و در مقالشان نیز نوشته اند و در کتب استاد هم موجود است، استاد بهبودی معتقد بودند که نطفه ی بشر همان «دی ان ای» آدمی است که با ژن ها مخلوط می شود؛ در نتیجه انسان از نطفه ی امشاج (یعنی نطفه ی آمیخته به ژن ها) خلق شده است. نطفه یا همان آدمک را با ژن ها در آمیخته اند تا انسان با ژن های مثبت و منفی آزموده شود.
ابهامی در گفته ی استاد هست و آن این است که . . . . خواندن ادامه یادداشت